Message info
 
To:dri-devel@lists.freedesktop.org From:bugzilla-daemon@freedesktop.org Subject:[Bug 48357] New: Display resolutions not detected correctly after startup with VGA over DisplayPort Date:Thu, 05 Apr 2012 21:12:50 +0000
 

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=48357

Bug #: 48357
Summary: Display resolutions not detected correctly after
startup with VGA over DisplayPort
Classification: Unclassified
Product: DRI
Version: unspecified
Platform: x86-64 (AMD64)
OS/Version: Linux (All)
Status: NEW
Severity: normal
Priority: medium
Component: DRM/Radeon
AssignedTo: dri-devel@lists.freedesktop.org
ReportedBy: heroeschman@gmx.de


Created attachment 59545
--> https://bugs.freedesktop.org/attachment.cgi?id=59545
dmesg

Hi.
One of my monitors is a VGA LCD connected over DisplayPort. After startup not
all resolutions are detected but only resolutions up to 1024x768. However if i
disconnect the monitor and reconnect it again (at 287.472381 in the log file)
all screen resolutions are detected correctly.

The initial detection does not work and dmesg shows
"[drm:radeon_dp_i2c_aux_ch], aux i2c too many retries, giving up"
error messages. drm_helper_probe_single_connector_modes() then falls back and
probes some modes up to 1024x768 that is why higher resolutions are missing. No
idea why it works after reconnecting the monitor.

dmesg log is "dmesg | grep drm" with drm.debug=0x0e from a 3.4-rc1 kernel but
the problem already happend in earlier versions. The problem also happens if
only the VGA monitor is connected.

--
Configure bugmail: https://bugs.freedesktop.org/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
dri-devel mailing list
dri-devel@lists.freedesktop.org
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/dri-devel