Message info
 
To:Wayne_Weilnau@dell.com From:Richard Chan Subject:[SOLVED] Re: Linux Centos 6.2 not inventoried in OME System Update Date:Thu, 29 Mar 2012 14:55:19 +0800
 

Tks for the tips. In the end it was the "Inventory Collector Agent" that was not appearing for
my CentOS servers. This was due to not restarting dsm_om_shrsvc.

1. service dsm_om_shrsvc restart on CentOS

2. Re-inventory on OME

Then the "Inventory Collector Agent" appears, and the server is now inventoried in System Update.




On Wed, Mar 28, 2012 at 11:39 PM, <Wayne_Weilnau@dell.com> wrote:
Richard,
I received the following feedback from the OME development team:

You may find it helpful that there is a specific Dell OME forum at www.delltechcenter.com/ome<http://www.delltechcenter.com/ome>.

So that will be the fastest way to get answers. But here are a few comments:


1. When you say the TS tool works, ok, what version of OMSA is returned in the result set. If you don't see an entry for Server Administrator, then the SNMP TS test was not successful and you won't get inventory.

2. There may be some other steps to set up snmp. See the OME video page at this link for the OME Linux setup video: http://en.community.dell.com/techcenter/systems-management/w/wiki/3263.openmanage-essentials-video-demonstrations.aspx

3. Win 2008 looks ok? That's good.
Once you get the OMSA version showing up in the SNMP test result set from the TS tool, and the inventory showing up in the OME device tree for this server, then you should be able to patch.


Wayne Weilnau
Systems Management Technologist
Dell | OpenManage Software Development

Please consider the environment before printing this email.

Confidentiality Notice | This e-mail message, including any attachments, is for the sole use of the intended recipient(s) and may contain confidential or proprietary information. Any unauthorized review, use, disclosure or distribution is prohibited. If you are not the intended recipient, immediately contact the sender by reply e-mail and destroy all copies of the original message.

From: linux-poweredge-bounces-Lists On Behalf Of Richard Chan
Sent: Wednesday, March 28, 2012 2:57 AM
To: linux-poweredge-Lists
Subject: Linux Centos 6.2 not inventoried in OME System Update

Hi,

Problem: Centos 6.2 / 11G servers are discovered and inventoried by OME, but do not show up as inventoried in OME
System Update



I have several Centos 6.2 servers x86_64 (r510, r810) that are discovered/inventoried successfully by OME and classified as "Servers". All the details (hardware, firmware versions) appear correct.

Correlation with BMC/DRAC is working as well. OMSA 6.5 is running on all the servers.


However, under OME System Update all the servers show up as non-inventoried. If I individually repeat the Inventory task
it doesn't change anything under System Update. The inventory tasks also do no report any errors.


1. Dell Troubleshooting Tool shows no issues with Services/SNMP protocols
2. I have installed srvadmin-cm and restarted the dataeng service
3. Another Windows 2008 R2 server appears as Inventoried in both Devices and System Update.

Any suggestions to get Centos 6.2 x86_64/11G servers to be Inventoried under OME System Update?


Cheers
Richard